BIO Ízesítők (édesítő, só, szósz, mustár, ecet)
Összetevők: nádcukor*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1700 kJ / 400 kcal |
Zsír: | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0 g |
Szénhidrát: | 98 g |
- amelyből cukor: | 98 g |
Fehérje: | 0 g |
Só: | 0 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: India.
Összetevők: víz, mustármag*, 14%-os ételecet*, nádcukor*, só, fűszerek*, antioxidáns: citromsav
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Felhasználási javaslat: ízlés szerint
Adagoláshoz mindig tiszta eszközöket használjunk és felbontás után visszazárva hűtőszekrényben tároljuk.
Allergén anyagot tartalmaz: mustár
Kiszerelés: 220 gr/ üveg
Származási hely: Magyarország
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia Zsír amelyből telített zsírsavak Szénhidrát amelyből cukrok Fehérje Só |
486 KJ / 117 kcal 5,8 gr 0,3 gr 12,5 gr 6,3 gr 5,1 gr 0,8 gr |
Összetevők: szójabab* (46,5%), víz, só
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 301 kJ / 72 Kcal |
Zsír: | 0,0 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0 g |
Szénhidrát: | 8 g |
- amelyből cukor: | 0,7 g |
Fehérje: | 9,7 g |
Só: | 15,5 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Kína.
Összetevők: nádcukor*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell).
Adagolása nem tér el a kristálycukorétól.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1700 kJ / 400 kcal |
Zsír: | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0 g |
Szénhidrát: | 98 g |
- amelyből cukor: | 98 g |
Fehérje: | 0 g |
Só: | 0 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: India.
Összetevők: rizsliszt*, víz
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A szirupgyártás folyamata: A gabonát lisztté őrlik. Víz és génmanipuláció mentes enzimek hozzáadása után adott hőmérsékleten elkeverik. Az enzimek a hosszú keményítőmolekulákat lebontják kisebbekké. Mechanikus szűrés során a nedvet elválasztják az oldhatatlan anyagoktól, majd melegítéssel besűrítik a szirupot, mely így csomagoláskész. Az elkészült szirupot különböző méretű tartályokba öntik.
Felhasználása: cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1300 kJ / 311 kcal |
Zsír: | 0,2 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,1 g |
Szénhidrát: | 77 g |
- amelyből cukor: | 53,5 g |
Fehérje: | 0,5 g |
Só: | 0,1 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Belgium.
Összetevők: rizsliszt*, víz
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A szirupgyártás folyamata: A gabonát lisztté őrlik. Víz és génmanipuláció mentes enzimek hozzáadása után adott hőmérsékleten elkeverik. Az enzimek a hosszú keményítőmolekulákat lebontják kisebbekké. Mechanikus szűrés során a nedvet elválasztják az oldhatatlan anyagoktól, majd melegítéssel besűrítik a szirupot, mely így csomagoláskész. Az elkészült szirupot különböző méretű tartályokba öntik.
Felhasználása: cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1300 kJ / 311 kcal |
Zsír: | 0,2 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,1 g |
Szénhidrát: | 77 g |
- amelyből cukor: | 53,5 g |
Fehérje: | 0,5 g |
Só: | 0,1 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Belgium.
Tamari szójaszósz (erős) BIO 500ml Lima
Származási ország: USA
Összetevők: nádcukor*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell).
Adagolása nem tér el a kristálycukorétól.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1700 kJ / 400 kcal |
Zsír: | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0 g |
Szénhidrát: | 98 g |
- amelyből cukor: | 98 g |
Fehérje: | 0 g |
Só: | 0 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: India.
Tamari szójaszósz (strong) BIO 1L Lima
Erős intenzív íze miatt nevezték "Strong" azaz erős szósznak.
Nincs csípős íze.
Bio Tamari szójaszósz 250ml
Összetevők: víz, szójabab*, tengeri só, alkohol*, A. oryzae. *ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból . Minőségét megőrzi a kupakon jelölt ideig (nap-hó-év) jelöléssel. Tápértékek 100ml-ben: energia: 346kJ/82kcal, zsír: 0,2g (ebből telített zsírsav: 0g), szénhidrát: 5,8g (ebből cukor: 1,7g), fehérje: 10,3g, só: 13g. HU-ÖKO-01.
Összetevők: agávé szirup*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Az agávé a spárgafélék családjába tartozó pozsgás növény, sokféle faja van. Főként trópusi és szubtrópusi területeken nő. A különböző agávé fajták felhasználása széleskörű, ezekből nyerik például a tequilát, mezcalt is, fogyasztják sütve, levelének legkülső rétegét csomagolásra.
A szirupot a növény nedvének besűrítésével nyerik.
Felhasználása: cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1259 kJ / 297 kcal |
Zsír: | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0 g |
Szénhidrát: | 71 g |
- amelyből cukor: | 69 g |
Fehérje: | 0 g |
Só: | 0,05 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Mexikó.
Összetevők: agáve szirup*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Az agáve a spárgafélék családjába tartozó pozsgás növény, sokféle faja van. Főként trópusi és szubtrópusi területeken nő. A különböző agáve fajták felhasználása széleskörű, ezekből nyerik például a tequilát, mezcalt is, fogyasztják sütve, levelének legkülső rétegét csomagolásra.
A szirupot a növény nedvének besűrítésével nyerik.
Felhasználása: cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1259 kJ / 297 kcal |
Zsír: | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0 g |
Szénhidrát: | 71 g |
- amelyből cukor: | 69 g |
Rost: | 0 g |
Só: | 0,05 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
Származási ország: Mexikó.