Kenyér/péksüt. lisztkev. csökk. sz. 500g
Várható szállítás: | 2025. május 07. |
|
Leírás és Paraméterek
A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk szénhidrát-csökkentett, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli kenyeret, zsemlét, kalácsot, pizzát, pogácsát illetve sós, vagy édes péksüteményeket, bejglit, valamint palacsinta, piskóta készítésére is kiválóan alkalmas.
Összetevők: Tápióka keményítő, bambuszrost, szezámmagliszt, utifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt, térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
Átlagos tápérték |
100g lisztkeverékben: |
100g készre sütött kenyérben* |
|
Energia: |
1281 kJ (306 kcal) |
1069 kJ (256 kcal) |
|
zsír: |
2 g |
10,3 g |
|
- amelyből telített zsírsavak: |
0,7 g |
6,2 g |
|
szénhidrát: |
48,2 g |
23,6 g |
|
- amelyből cukrok: |
1,4 g |
1,1 g |
|
rost: |
30,4 g |
14,4 g |
|
fehérje: |
8,4 g |
10 g |
|
só: |
0,02 g |
1,1 g |
|
*A lent megadott kenyér receptúra alapján. |
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
A lisztkeverék 100g energiatartalmából 243 kJ / 61 kcal energia származik élelmi rostokból.
A készre sütött kenyér 100g energiatartalmából 115 kJ / 29 kcal energia származik élelmi rostokból.
Kiszerelés: 500g
A termék mandula, mustármag, zeller és szezámmagot is feldolgozó elkülönített allergén üzemrészlegünkön készült.
Recept:
-50%-al csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes kenyér süthető belőle, kelesztés és élesztő nélkül:
Kenyér hozzávalói (435 gramm-os kenyérhez):
-
200 g Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
-
35 g frissen facsart citromlé
-
20 g folyékony kókuszolaj
-
4 db M-es tojás
-
75 g meleg víz (de nem forró!)
-
ízlés szerint szárított fűszerekkel, magokkal, hagymával tovább ízesíthetjük
-
kb. + 5 g lisztkeverék a gyúráshoz
Elkészítés:
A tojást, vizet, citromlevet, sót és olajat a robotgép dagasztó spirál szárával dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk tovább 1,5-2 percig.
(Természetesen kézzel is dolgozhatunk, de úgy tömörebb, laposabb lesz a kész kenyér).
Pihentessük a tésztát 10 percig. (Kissé ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után fog összeállni.)
Majd lisztezett felületen gyúrjuk át, és formázzunk belőle kenyeret.
Kenjük le olajjal a tetejét, majd éles késsel vágjuk be tetszőlegesen.
Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 30 percig, majd 180 fokon további 30 percig süssük (légkeverés nélkül!).
5 db zsemle, kifli, bagett formázható a fenti receptből, de úgy a sütési idő 200 fokon 40 percre rövidül.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.