Leírás és Paraméterek
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsírszegény édes vagy sós palacsinta készíthető a Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék segítségével.
Összetevők: tápiókakeményítő, kölesliszt (31%), hajdinaliszt, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
| Átlagos tápérték | 100g lisztkeverékben | 1 db kész palacsintában (37g)* | 
| Energia: | 1500 kJ / 354 kcal | 252 kJ / 60 kcal | 
| Zsír - amelyből telített zsírsavak | 1,6 g 0,3 g | 1 g 0 g | 
| Szénhidrát - amelyből cukrok | 76,1 g 0,3 g | 11,4 g 0 g | 
| Rost | 4,5 g | 0,7 g | 
| Fehérje | 6,4 g | 1 g | 
| Só | 0 g | 0,1 g | 
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, édesítés nélkül, sóval készítve.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat
Palacsinta recept (VEGÁN):
Hozzávalók (5 db. palacsintához): 100 g Szafi Free palacsinta lisztkeverék; 6 g édesítőszer (négyszeres); 1 g só; 300 g szobahőmérsékletű víz (vagy Alpro mandulaital);
Elkészítés: Melegítsünk fel egy palacsintasütőt.
Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a sót és az édesítőt (vagy sós palacsinta esetén csak a sót).
Majd adjunk hozzá 100 g lisztkeveréket, és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Pihentessük a masszát 5 percig.
Sütés :
Fújjuk ki olajjal a palacsintasütőt, majd melegítsük közepes hőfokra.
Terítsünk el egy adag a tésztát serpenyőben, majd az első oldalát kb. 2 - 2,5 percig, a másik oldalát kb. 0.5 - 1 percig süssük. ( akkor tudjuk fordítani, mikor a tészta széle penderedik )
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Tárolás: száraz, hűvös helyen
 
                                                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    